Samtalsterapi

SAMTALSTERAPI


- EN GUIDE TILL SJÄLVFÖRSTÅELSE OCH JAG-UTVECKLING


Grunden i all terapi och läkning är tillit.

I samtalsterapi möts terapeut och klient på samma nivå i ett tryggt space.


Med utgångspunkt i att du är hållen och omhändertagen ges du möjlighet att besöka inre rum och öppna dörrar du kanske har stängt igen.

Då kan du få tillgång till läkning och möjlighet att omvärdera det som varit. samt gå framåt med ny energi och kraft.


Terapiprocessen är individuell, men innehåller alltid verktyg för att bryta med invanda mönster och vanor och skapa en djupare kontakt med dig själv. Du får möjlighet att läka det som blockerar och hindrar dig från att gå framåt, samt hitta nya vägar i ditt inre.


En viktig del av terapiprocessen är att skapa kontakt med din egen inre sårbarhet och ditt inre barn, samt att överkomma begränsande tankar, mönster och beteenden.


Samtalsterapi ger djupare självförståelse, utveckling av din vilja samt utveckling av ditt högre medvetande.


Denna behandlingsform är för dig som vill läka på allvar, ta reda på vem du ÄR och förstå ditt liv från ett högre perspektiv.


All samtalsbehandling på Växtkraft sker under tystnadsplikt.


Minst 10 sessioner rekommenderas.
SAMTALSMETOD


Samtalsterapi på Växtkraft sker med hjälp av IRIZMetoden, som har sin utgångspunkt i psykosyntes och humanistisk psykologi.

IRIZMetoden är en dynamisk terapiform som syftar till att komma i kontakt med din egna inre vägledning, ditt medvetande (ditt JAG), snarare än att styras av omedvetna handlingar och den personlighet du skapat för att överleva (ditt Själv.)


Om vi inte blivit bemötta och bekräftade i de känslor vi känt under uppväxt och barndom, så finns det en risk att en del av oss fastnar, blir kvar i det förflutna och inte kan utvecklas vidare. Ditt Jag kan då inte utvecklas fullt ut och du styrs av undermedvetna processer och mönster. 


Det kan till exempel leda till att fastna i destruktiva relationsmönster, att känna mycket rädsla eller ångest, att uppleva dålig självkänsla eller självförtroende, att självsabotera, att ge bort din energi till andra på bekostnad av dig själv, eller att du lever ett liv där du försöker vara andra till lags och glömmer ditt eget syfte. 


Situationen ser likadan ut om vi upplevt trauma- obearbetade minnen och händelser kan leda till oro, ångest, smärta och lidande. Det kan vara en utmaning att hantera livet och vardagen.  


IRIZMetoden är en aktiverande terapiform och orienterad mot att du ska ta dig framåt snarare än att  fastna i analys av de inställningar eller programmeringar som inte längre tjänar dig. 

Det är en holistisk terapimetod som går på alla kroppar och hjälper dig att utvecklas mentalt, känslomässigt och andligt.

I ett tryggt space får du möjlighet att lösa upp knutar från det förflutna men också att skapa nytt.


Terapiarbetet förutsätter att alliansen mellan terapeut och klient är förankrad samt att du är på en plats där du är redo och vill arbeta med dig själv.


Vill du veta mer?


Fyll i formuläret nedan och låt mig kontakta dig. Självklart kan du också boka in ett kravlöst första möte för att se om jag är rätt terapeut för dig.

unsplash